Du behöver
- 3 st schalottenlökar 1 hackad och 2 skivade
- 80 g smör
- 0.5 st sardellfilé finhackad
- 1 msk timjan finhackad
- 1 msk gräslök finhackad
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk olivolja
- 1 st vattenkrasse kruka
- 1 st ägg 6-minuters
- 4 skiva formbröd vitt
Gör så här
1
Fräs snabbt den hackade löken med lite salt och 1 tsk smör i en stekpanna.
2
Mosa ihop löken med 50 gram smör, sardellfilé, timjan och gräs-
3
lök. Ställ in i kylen. Ta fram
4
cirka 20 minuter före servering så det går att skeda upp.
5
Blanda den skivade löken med vinäger, olja och lite salt i en skål.
6
Låt stå cirka 10 minuter. Vänd in krassen vid servering. Koka äggen. Skär bröden i stavar och stek i smör i en stekpanna. Låt svalna något.
7
Servera äggen med krasse-sallad, örtsmör och knapriga brödsticks.
Receptet kommer från Ägg – recept och teknik av Tove Nilsson (Natur & Kultur).