Boiled eggs with soldiers

Du behöver 3 st schalottenlökar 1 hackad och 2 skivade 80 g smör 0.5 st sardellfilé finhackad 1 msk timjan finhackad 1 msk gräslök finhackad...

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar 1 hackad och 2 skivade
  • 80 g smör
  • 0.5 st sardellfilé finhackad
  • 1 msk timjan finhackad
  • 1 msk gräslök finhackad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 st vattenkrasse kruka
  • 1 st ägg 6-minuters
  • 4 skiva formbröd vitt

Gör så här

1
Fräs snabbt den hackade löken med lite salt och 1 tsk smör i en stekpanna.

2
Mosa ihop löken med 50 gram smör, sardellfilé, timjan och gräs-

3
lök. Ställ in i kylen. Ta fram

4
cirka 20 minuter före servering så det går att skeda upp.

5
Blanda den skivade löken med vinäger, olja och lite salt i en skål.

6
Låt stå cirka 10 minuter. Vänd in krassen vid servering. Koka äggen. Skär bröden i stavar och stek i smör i en stekpanna. Låt svalna något.

7
Servera äggen med krasse-sallad, örtsmör och knapriga brödsticks.


Kommentar:
Receptet kommer från Ägg – recept och teknik av Tove Nilsson (Natur & Kultur).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top