Du behöver
- 4 prt tagliatelle
- 1 st rödlök skalad
- 1 st vitlök skalad
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- salt nymalen svartpeppar
- 140 g babyspenat
- 2 dl valnötter
- parmesanost färskriven
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara en deciliter av kokvattnet.
2
Dela och skiva rödlöken, fräs den och vitlök mjuka i smöret i en stor stekpanna utan att de tar färg. Tillsätt vinet och koka ner till hälften. Häll i grädden och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. När pastan är klar vänd ner den och spenaten i stekpannan. Späd med kokvattnet om såsen känns för tjock.
3
Lägg upp på tallrikar, toppa med valnötter och parmesanost.
Veckans vego!
Näringsvärde: Kcal 728, fett 48 g, kolhydrater 55 g, fibrer 6 g