Du behöver
- 2 st fänkålsstånd
- 4 st palsternackor
- 4.5 dl vatten
- 1 dl mellangrädde 27
- 2 msk vetemjöl
- salt
- vitpeppar
- 1 st paket fisktärningar blandade och frysta, 400 g
Gör så här
1
Skiva fänkålen, skala och dela palsternackorna. Koka dem knappt mjuka tillsammans.
2
Sila spadet av grönsakerna ner i en traktörpanna. Skaka samman grädde och mjöl och vispa ner det i spadet. Koka upp under omrörning. Koka såsen 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg fiskbitarna i såsen och sjud dem nätt och jämnt genomkokta, 3–4 minuter. Lägg ner grönsakerna i såsen med fisken. Servera frikassén med kokt pasta.
Näringsvärde
Kcal 675
Fett 21 g
Kolhydrater 85 g
Fibrer 17 g