Fiskfrikassé med fänkål

Du behöver 2 st fänkålsstånd 4 st palsternackor 4.5 dl vatten 1 dl mellangrädde 27 2 msk vetemjöl salt vitpeppar 1 st paket fisktärningar blandade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st fänkålsstånd
  • 4 st palsternackor
  • 4.5 dl vatten
  • 1 dl mellangrädde 27
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st paket fisktärningar blandade och frysta, 400 g

Gör så här

1
Skiva fänkålen, skala och dela palsternackorna. Koka dem knappt mjuka tillsammans.

2
Sila spadet av grönsakerna ner i en traktörpanna. Skaka samman grädde och mjöl och vispa ner det i spadet. Koka upp under omrörning. Koka såsen 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg fiskbitarna i såsen och sjud dem nätt och jämnt genomkokta, 3–4 minuter. Lägg ner grönsakerna i såsen med fisken. Servera frikassén med kokt pasta.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 675
Fett 21 g
Kolhydrater 85 g
Fibrer 17 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top