Du behöver
- 2 st aubergine
- 0.75 dl olivolja
- 1 krm kajennpeppar
- 12 dl vatten
- 1.5 st citron saften
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk rosmarin färsk, hackad
- salt och peppar
- strössel
- citron finrivet skal av 1
- 1 msk rosmarin finhackad
Servera till
färskost skivad tomat och alfalfagroddar
Gör så här
1
Ta bort fästet på auberginerna och skär dem i bitar. Bryn i oljan med kajenn tills de har fått lite färg. Häll på vatten, hälften av citron-saften och tillsätt buljongtärningar. Koka upp och koka på svag värme i cirka 20 minuter under lock tills de är mjuka.
2
Tillsätt resten av citronsaften och rosmarin, mixa soppan slät. Salta och peppra. Blanda citronskal och rosmarin. Servera soppan med strösslet och klicka i matyoghurt. En fullkornsfralla med färskost, tomat och groddar smakar gott till.
Näringsvärde: Kcal 479, Fett 26 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 9 g