Auberginesoppa med citron

Du behöver 2 st aubergine 0.75 dl olivolja 1 krm kajennpeppar 12 dl vatten 1.5 st citron saften 2 st grönsaksbuljongtärningar 1 tsk rosmarin färsk,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st aubergine
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 12 dl vatten
  • 1.5 st citron saften
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk rosmarin färsk, hackad
  • salt och peppar
  • strössel
  • citron finrivet skal av 1
  • 1 msk rosmarin finhackad

Servera till

färskost skivad tomat och alfalfagroddar

Gör så här

1
Ta bort fästet på auberginerna och skär dem i bitar. Bryn i oljan med kajenn tills de har fått lite färg. Häll på vatten, hälften av citron-saften och tillsätt buljongtärningar. Koka upp och koka på svag värme i cirka 20 minuter under lock tills de är mjuka.

2
Tillsätt resten av citronsaften och rosmarin, mixa soppan slät. Salta och peppra. Blanda citronskal och rosmarin. Servera soppan med strösslet och klicka i matyoghurt. En fullkornsfralla med färskost, tomat och groddar smakar gott till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 479, Fett 26 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top