Limecurd med ingefära

Du behöver 2 msk limeskal (ungefär 3 limefrukter) 3 st ägg 2 dl socker 1 dl pressad lime 1 msk ingefära finriven färsk 100 g...

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 msk limeskal (ungefär 3 limefrukter)
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl pressad lime
  • 1 msk ingefära finriven färsk
  • 100 g smör

Gör så här

Tvätta och skrubba limefrukterna ordentligt innan du river skalet fint. Vispa samman ägg och socker i en tjockbottnad kastrull. Rör i limeskal- och saft samt riven ingefära. Sätt kastrullen på svag värme på spisen och rör i curden med en träslev tills den tjocknar. Den ska inte koka, lyft av kastrullen vid minsta bubbla på ytan. När curden täcker baksidan på sleven är den klar (den kommer att tjockna ytterligare i kylen). Ta av curden från värmen och rör ner smöret i tärningar. Häll upp på ren burk och kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top