Du behöver
- 2 st rödlökar
- 4 msk citronsaft nypressad
- 1 tsk strösocker
- salt
- 600 g strömmingsfilé
- 2 dl ströbröd
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 st gräslök finskuren
- 1 st dill plockad
- salt peppar
Till servering:
600 g färskpotatis nykokt
smör brynt
Gör så här
1
Skala löken och skiva tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med citronsaft, socker och en nypa salt. Låt stå.
2
Skölj och torka av strömmingen. Klipp bort ryggfenan. Häll ströbrödet på ett stort fat, lägg på hälften av strömmingarna med skinnet nedåt. Salta. Blanda smör, gräslök och dill, fördela smöret på fileerna. Lägg ihop med resten av strömmingen. Vänd i ströbrödet. Stek i smör till fin färg, cirka 3 minuter per sida.
3
Servera med nykokt färskpotatis, syrad rödlök och brynt smör.
Näringsvärde: Kcal 678, fett 45 g, kolhydrater 43 g, fibrer 5 g