Örtfylld strömming med syrad rödlök

Du behöver 2 st rödlökar 4 msk citronsaft nypressad 1 tsk strösocker salt 600 g strömmingsfilé 2 dl ströbröd 100 g smör rumsvarmt 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 4 msk citronsaft nypressad
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl ströbröd
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 st gräslök finskuren
  • 1 st dill plockad
  • salt peppar

Till servering:

600 g färskpotatis nykokt
smör brynt

Gör så här

1
Skala löken och skiva tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med citronsaft, socker och en nypa salt. Låt stå.

2
Skölj och torka av strömmingen. Klipp bort ryggfenan. Häll ströbrödet på ett stort fat, lägg på hälften av strömmingarna med skinnet nedåt. Salta. Blanda smör, gräslök och dill, fördela smöret på fileerna. Lägg ihop med resten av strömmingen. Vänd i ströbrödet. Stek i smör till fin färg, cirka 3 minuter per sida.

3
Servera med nykokt färskpotatis, syrad rödlök och brynt smör.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 678, fett 45 g, kolhydrater 43 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top