Lövbiff med varm bön- och getostsallad

Du behöver 1 msk fänkålsfrön 4 skiva lövbiff citron rivet skal av 1 smör till stekning Bön- och getostsallad 1 st burk stora vita bönor...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 skiva lövbiff
  • citron rivet skal av 1
  • smör till stekning

Bön- och getostsallad

1 st burk stora vita bönor
babyspenat ca 150 g
150 g getost t ex chevre
2 st stjälkar blekselleri
1 st rödlök
2.5 msk olivolja
1.5 msk balsamvinäger
flingsalt och svartpeppar
bröd att servera till

Gör så här

1
Stöt fänkålsfrön lätt i en mortel. Gnid in köttet med fänkålsfrö och citronskal, ställ åt sidan.

2
Skölj bönorna i ett durkslag. Skölj spenaten och låt rinna av. Smula osten i stora bitar.

3
Skiva sellerin lite på snedden. Skala och skiva löken. Bryn selleri och lök i olivolja i en panna på hög värme i ett par minuter så att det får lite färg. Dra åt sidan och vänd ner spenat, bönor och ost.

4
Stek köttet hastigt i smör och olja i en riktigt het panna. Salta och peppra.

5
Ringla lite olivolja och balsamvinäger över salladen.


Kommentar:
Servera salladen till köttet, gärna med ett gott bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top