Du behöver
- 1 bitar fläsksida färsk utan svål, ca 1 kg
- salt peppar
- rå korv färsk, t ex salsiccia eller traditionell fläskkorv, ca 200 g
- 3 msk örter t ex persilja
- 1 st timjankvistar (eller rosmarin)
- steksnöre eller alfolie
Surkål:
8 st katrinplommon torkade
8 st aprikoser torkade
1 st lök stor gul
2 msk rapsolja eller olivolja
1 st burk surkål (ca 1 kg)
1 msk socker
3.5 st lagerblad
5 st svartpepparkorn
1 st vitlök oskalad
3 msk smör
2 msk flytande honung
senap
Du kan fylla och binda upp fläsksidan, samt förbereda frukten och blanda surkålen med fräst lök en dag innan rätten ska lagas. Förvara allt i kylskåp fram till tillagningen. Du kan också laga köttet och kålen helt färdiga i förväg, men ringla inte över honungen. Låt maten svalna och förvara kallt till serveringen.
Vid servering: Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka köttskivorna i formen. Täck med alfolie, sätt formen i nedre delen av kall ugn och sätt ugnen på 150 grader, så att maten värms sakta. Låt stå cirka 10 minuter efter att ugnen har nått rätt temperatur, tills allt blir genomvarmt. Ta bort folien, ringla över honungen, sätt in formen i mitten av ugnen ytterligare cirka 5 minuter, passa noga så att det inte blir bränt.