Pannacotta med kardemumma

Du behöver 2 st gelatinblad 4 dl vispgrädde 4 msk strösocker 1 tsk kardemummakärnor hela 150 g mango tinad 0.5 st citron saften Gör så...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor hela
  • 150 g mango tinad
  • 0.5 st citron saften

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kardemumma under omrörning. Dra från plattan. Sila av kardemummakärnorna.

2
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Rör ned ett gelatinblad i taget i den varma grädden. Rör tills gelatinet löst sig helt.

3
Häll upp gräddblandningen i fyra portionsformar. Låt svalna en stund på en blöt diskduk. Ställ in i kylskåp och låt stå i ytterligare minst tre timmar.

4
Blanda mangon med citronsaft och lägg på vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top