Du behöver
- 400 g spaghetti
- 1.5 st vitlök finhackad
- 0.5 tsk chiliflakes
- 4 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 3 msk soltorkad tomatkräm crema di pomodori
- 1 kg räkor med skal
- 12 st körsbärstomater
- 1 st citron saft och det yttersta finrivna skalet
- 2 msk smör
- 1 st bladpersilja de plockade bladen
- salt nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2
Fräs vitlök och chiliflakes i en stor stekpanna några minuter i olivoljan utan att vitlöken tar färg. Tillsätt vin och tomatkräm och låt puttra ihop.
3
Skala räkorna, skölj och dela tomaterna, riv skalet av citronen.
4
Häll av pastan när den är klar och vänd ner den i pannan med räkor och tomater. Pressa över citron, klicka i smör, vänd i det mesta av persiljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Fördela i tallrikar och strö över det rivna citronskalet och resten av persiljan.