Du behöver
- 400 g kycklinglever (fryst)
- 1 st gul lök
- 4 msk smör
- 1 st creme fraiche med karljohan, timjan och citron (2 dl)
- 2 tsk såsredning ljus
- 2 st röda äpplen
- 1 tsk salt svartpeppar
- 4 prt potatismos
- persilja
Gör så här
1
Låt kycklinglevern tina, gärna i en sil så att den droppar av. Skölj den.
2
Skala och grovhacka löken. Fräs den gyllene i hälften av smöret i en traktörpanna. Häll i creme fraiche och 2 dl vatten. Vispa ner redning och koka upp under omrörning.
3
Stek leverbitarna i stekpanna i resten av smöret. Lägg dem i såsen. Skölj och tärna äpplena, lägg dem i såsen. Sjud allt 8–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos kryddat med hackad persilja.
Näringsvärde: Kcal 515, Fett 30 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 5 g