Kycklingleverpanna med cremefraichesås

Du behöver 400 g kycklinglever (fryst) 1 st gul lök 4 msk smör 1 st creme fraiche med karljohan, timjan och citron (2 dl) 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglever (fryst)
  • 1 st gul lök
  • 4 msk smör
  • 1 st creme fraiche med karljohan, timjan och citron (2 dl)
  • 2 tsk såsredning ljus
  • 2 st röda äpplen
  • 1 tsk salt svartpeppar
  • 4 prt potatismos
  • persilja

Gör så här

1
Låt kycklinglevern tina, gärna i en sil så att den droppar av. Skölj den.

2
Skala och grovhacka löken. Fräs den gyllene i hälften av smöret i en traktörpanna. Häll i creme fraiche och 2 dl vatten. Vispa ner redning och koka upp under omrörning.

3
Stek leverbitarna i stekpanna i resten av smöret. Lägg dem i såsen. Skölj och tärna äpplena, lägg dem i såsen. Sjud allt 8–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos kryddat med hackad persilja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 515, Fett 30 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top