Laxburgare med currydressing

Du behöver 1 dl gräddfil 0.5 tsk currypulver 2 msk majonnäs salt peppar 500 g lax skinn- och benfri 2 msk sweet chilisås 1 st...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 tsk currypulver
  • 2 msk majonnäs
  • salt peppar
  • 500 g lax skinn- och benfri
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet
  • olivolja till stekning

Till servering:

4 skiva surdegsbröd
salladsblad
avokado skivad
rödlök skivad

Gör så här

1
Rör ihop gräddfil, curry och majonnäs till en currydressing och smaka av med salt och peppar.

2
Hacka laxen med vass kniv till en färs och blanda den med sweet chilisås och limeskal.

3
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Forma fyra bollar av färsen, lägg dem i pannan och tryck till lite försiktigt så att du får runda fina burgare.

4
Stek på medelvärme i cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra.

5
Rosta bröden och lägg på sallad, laxburgare, avokado och rödlök. Toppa med currydressingen. Har du koriander hemma är det gott att strö över några blad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top