Torsk med ägghack och dilligt mos

Du behöver Ansjovissmör: 75 g smör rumstemperarat 0.5 msk pressad citron 5 st ansjovisfiléer 2 msk gräslök fint skuren Dilligt potatismos: 800 g potatis mjölig...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Ansjovissmör:

75 g smör rumstemperarat
0.5 msk pressad citron
5 st ansjovisfiléer
2 msk gräslök fint skuren

Dilligt potatismos:

800 g potatis mjölig
salt
1 st dill knippe
1.5 dl mjölk
50 g smör
vitpeppar
4 bitar torskfilé skinn- och benfri. eller av annan fisk
4 st ägg

Till servering:

gröna ärtor

Gör så här

1
Blanda smör och citronsaft till ansjovissmöret med en gaffel. Finhacka ansjovisen och blanda ner hacket och gräslöken i smöret.

2
Skala potatisen (dela den om den är stor), och koka den mjuk i saltat vatten.

3
Finhacka dillen. Värm upp smör och mjölk till moset. Pressa potatisen ner i en skål och vispa i den värmda smörmjölken.

4
Smaka av med dill, salt och lite vitpeppar.

5
Koka äggen krämiga, cirka 7 minuter. Skala och hacka dem grovt.

6
Koka upp 1 liter vatten med 1 msk salt i. Lägg fiskbitarna i det kokande vattnet, sänk värmen, och låt dem sjuda under lock på medelvärme i cirka 3–5 minuter tills de precis är klara.

7
Servera fisken med dilligt mos, hackat ägg och en klick ansjovissmör. Gröna ärtor är gott till!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top