Blomkål med fläsk och tomatsås

Du behöver 1 st blomkålshuvud stort 300 g tärnat bacon 400 g tomatsås färdig salt och peppar 1 dl parmesanost finriven bröd ett gott Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud stort
  • 300 g tärnat bacon
  • 400 g tomatsås färdig
  • salt och peppar
  • 1 dl parmesanost finriven
  • bröd ett gott

Gör så här

1
Ansa och koka blomkålen i saltat vatten tills det är mjukt (prova med provsticka). Ta upp med hålslev och låt rinna av lite. Sätt ugnen på 250 grader. Bryn fläsket knaprigt i en panna.

2
Häll tomatsåsen i en ugnssäker form och lägg på blomkålen. Strö fläsket runt. Salta och peppra och strö över osten. Gratinera mitt

3
i ugnen i cirka 15 minuter tills det börjar få fin färg. Servera med ett gott bröd att doppa i tomatsåsen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 594, Fett 32 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top