Läsar-recept

Äppelpaj

Du behöver Smuldeg 150 g smör eller margarin 4.5 msk socker 2.25 st vetemjöl 2.25 st havregryn Fyllning 5.5 st äpplen 4.5 msk socker 1.5...


0 portioner

Du behöver

Smuldeg

150 g smör eller margarin
4.5 msk socker
2.25 st vetemjöl
2.25 st havregryn

Fyllning

5.5 st äpplen
4.5 msk socker
1.5 tsk kanel

Gör så här

1
Mät upp socker, mjöl och havregryn och blanda i en bunke. Lägg i rumsvarmt smör eller margarin och blanda till en grynig massa.

2

3
Skala äpplena, kärna ut dem och skär med i tunna skivor. Lägg dem i en pajform och strö över kanel och socker.

4

5
Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen tills den fått färg och fyllningen har mjuknat, ca 15-20 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top