Du behöver
- 1 dl kokosflingor
- 1 st kokosmjölk burk
- 1 st ägg
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 msk kardemumma hela frön_
- 2 dl vatten basmatisris + 2 dl
- salt + 1 tsk
- 3.5 st kycklingfil
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- mangochutney till servering
Gör så här
1
Låt kokosflingorna dra i kokosmjölken, cirka en halvtimme. Sila av och spara både kokosmjölk och -flingor. Vispa ihop ägg, ströbröd och urkramade kokosflingor.
2
Rosta kardemumman i torr panna och krossa i mortel.
3
Koka riset på låg värme med vatten, resterande kokosmjölk och salt.
4
Kör kycklingfiléerna till färs i din matberedare. Blanda i kokos- och ströbrödblandningen, olja, salt och kardemumma. Forma till trinda biffar.
5
Stek kycklingbiffarna gyllenbruna på båda sidor, lägg lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, cirka 10 minuter. Servera med ris, lime och mangochutney.