Kycklingbiffar med kokosris

Du behöver 1 dl kokosflingor 1 st kokosmjölk burk 1 st ägg 0.5 dl ströbröd 0.5 msk kardemumma hela frön_ 2 dl vatten basmatisris +...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl kokosflingor
  • 1 st kokosmjölk burk
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 msk kardemumma hela frön_
  • 2 dl vatten basmatisris + 2 dl
  • salt + 1 tsk
  • 3.5 st kycklingfil
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • mangochutney till servering

Gör så här

1
Låt kokosflingorna dra i kokosmjölken, cirka en halvtimme. Sila av och spara både kokosmjölk och -flingor. Vispa ihop ägg, ströbröd och urkramade kokosflingor.

2
Rosta kardemumman i torr panna och krossa i mortel.

3
Koka riset på låg värme med vatten, resterande kokosmjölk och salt.

4
Kör kycklingfiléerna till färs i din matberedare. Blanda i kokos- och ströbrödblandningen, olja, salt och kardemumma. Forma till trinda biffar.

5
Stek kycklingbiffarna gyllenbruna på båda sidor, lägg lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, cirka 10 minuter. Servera med ris, lime och mangochutney.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top