Läsar-recept

Syltrutor

Du behöver 4.5 dl vetemjöl 1.5 dl strösocker 1 msk bakpulver 150 g smör 1 st ägg 3 dl sylt (hallon eller lingon) Strössel: 75...


0 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • 3 dl sylt (hallon eller lingon)

Strössel:

75 g smör
2.5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner rumsvarmt smör. Tillsätt ägget och blanda till en deg. Tryck ut degen i en bakplåtsklädd långpanna och fördela sylten över.

2

3
Smält smöret och bland i de övriga ingredienserna till strösslet. Rör om väl och strö detta över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i fyrkanter. Gott att servera med vaniljsås eller glass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top