Portugisisk fiskarsoppa

Du behöver 1 st gul lök 1 bitar purjolök ca 15 cm 2 st morötter 3 st potatis olivolja till stekning 1.5 krm spiskummin 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 bitar purjolök ca 15 cm
  • 2 st morötter
  • 3 st potatis
  • olivolja till stekning
  • 1.5 krm spiskummin
  • 1 st blandade bönor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 l fiskbuljong på tärning
  • 400 g fisk t ex lax
  • apelsin färskpressad saft av 1
  • salt peppar
  • 1 dl hackade örter t ex basilika, persilja, körvel
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 3 msk rapsolja
  • 3.5 st bröd eller 1 liten baguette

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Snitta, skölj och strimla purjon. Skala och skär morötterna och potatisen i små bitar.

2
Fräs löken och purjolöken i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt morötterna och fräs cirka 3 minuter. Strö över spiskumminen och fräs cirka 1 minut.

3
Lägg i potatisen och bönorna, tillsätt buljongen och koka soppan under lock cirka 10 minuter.

4
Lägg i fisken och sjud cirka 5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och späd soppan med lite kok-ande vatten om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok.

5
Mixa örterna med vitlöken och oljan. Smaka av med salt. Skiva och rosta brödet.

6
Servera soppan med brödet och salsan.


Kommentar:
Det är prisvärt att köpa blandade grytbitar av fisk i fiskdisken. Du kan också använda fryst tinad fisk i soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top