Raviolilasagne på vegovis

Du behöver 2 st ravioli med vegofyllning 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 st krossade tomater (400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st ravioli med vegofyllning
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st krossade tomater (400 g)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • 1.5 krm oregano
  • 1 st riven ost (ca 150 g)
  • 1 msk smör till formen
  • 3 msk persilja strimlad
  • Parmesan till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag, men spara 2 dl av pastavattnet till såsen.

2
Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs det hackade i oljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Rör i tomatpurén. Blanda i de krossade tomaterna och späd med det sparade vattnet till simmig sås. Smaka av med citronsaft, socker och salt. Smula över oregano. Koka såsen cirka 5 minuter.

3
Varva pasta, tomatsås och riven ost i en smord ugnsäker form eller i 4 portionsformar.

4
Gratinera i nedre delen av ugnen 10–15 minuter.

5
Garnera med strimlad persilja och servera med parmesan vid sidan om.


Kommentar:
Vill du lyxa till lasagnen, blanda 1 dl vispgrädde i tomatsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top