Du behöver
- 2 st ravioli med vegofyllning
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 st krossade tomater (400 g)
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk strösocker
- salt
- 1.5 krm oregano
- 1 st riven ost (ca 150 g)
- 1 msk smör till formen
- 3 msk persilja strimlad
- Parmesan till servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag, men spara 2 dl av pastavattnet till såsen.
2
Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs det hackade i oljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Rör i tomatpurén. Blanda i de krossade tomaterna och späd med det sparade vattnet till simmig sås. Smaka av med citronsaft, socker och salt. Smula över oregano. Koka såsen cirka 5 minuter.
3
Varva pasta, tomatsås och riven ost i en smord ugnsäker form eller i 4 portionsformar.
4
Gratinera i nedre delen av ugnen 10–15 minuter.
5
Garnera med strimlad persilja och servera med parmesan vid sidan om.
Vill du lyxa till lasagnen, blanda 1 dl vispgrädde i tomatsåsen.