Stekt bogfläsk med rödlökssås

Du behöver 500 g bogfläsk skivat och rimmat 2 st rödlökar smör till stekning 2.5 msk vetemjöl 0.5 st köttbuljongtärning 3 dl vatten 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g bogfläsk skivat och rimmat
  • 2 st rödlökar
  • smör till stekning
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • kinesisk soja
  • salt vitpeppar

Gör så här

1
Välj så magert fläsk du hittar. Stek med svål och fettrand kvar i aningen smör på medelvärme. Ta upp och håll varmt, skölj ur stekpannan.

2
Skiva lökarna. Stek dem mjuka på knapp medelvärme i smör. Rör i mjölet, smula i buljongen och späd med vatten och mjölk. Koka upp under omrörning, sjud 5 minuter. Sätt färg med sojan.

3
Smaka av med salt och peppar.

4
Blir såsen för tjock så späd med ett par matskedar vatten.

5
Tips! Låt morötterna koka med i potatiskastrullen under de sista 5–6 minuterna. Vänd dem i strimlad persilja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 592, Fett 24 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top