Höstfilé

Du behöver kycklingfil Ca 600 g Kronfågel 1 kg potatis smör till stekning peppar Ssalt och Äppelröra: 1 st gul lök 1.5 st äpplen tärnade...

Tillagningstid: 35 minuter
0 portioner

Du behöver

  • kycklingfil Ca 600 g Kronfågel
  • 1 kg potatis
  • smör till stekning
  • peppar Ssalt och

Äppelröra:

1 st gul lök
1.5 st äpplen tärnade syrliga
12.5 st katrinplommon
1 dl hackad persilja
citronskal från en 1/2 citron

Tillbehör:

4 prt gräddsås eller hemlagad

Gör så här

1
Sätt potatisen på kok. Förbered såsen. Bryn kycklingfiléerna runt om, krydda väl med salt och peppar. Efterstek filéerna i ugn 200° C till ca 70° C innertemp, 15-20 min. Skiva löken och fräs den mjuk, tillsätt (urkärnade) äpplen i tärningar, grovt hackade katrinplommon, persilja och citronskal. Krydda och låt allt fräsa samman i någon minut. Servera kycklingfiléerna med kokt potatis, äppelröra, sås och en sallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top