Läsar-recept

Vegetarisk lasagne

Du behöver 500 g bladspenat tinad fryst 1 st tomatsås burk färdig 1 st keso fpk lasagneplattor salt svartpeppar Ostsås: 7 msk vetemjöl 7 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g bladspenat tinad fryst
  • 1 st tomatsås burk färdig
  • 1 st keso fpk
  • lasagneplattor
  • salt
  • svartpeppar

Ostsås:

7 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl ost

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 200 grader.

2
Smält smöret i en kastrull, blanda i mjölet och sedan mjölken och låt den koka på låg värme under omrörning tills den tjocknat, rör sist i den rivna osten.

3
Sila av vattnet från den tinade spenaten. Bred ut ett lager med mjölksåsen i botten på en ugnssäker form och varva sedan lasagneplattor, spenat, keso, tomatsås, mjölksåsen, salt och svartpeppar. Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll avslutningsvis över resterande av mjölksåsen.

4
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top