Stekt blodpudding med apelsinsallad

Du behöver 600 g blodpudding 1 msk smör 1 tsk kanel Sallad: 5 dl vitkål tunnstrimlad 4 st morötter finrivna blodapelsin skalade och skivade 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g blodpudding
  • 1 msk smör
  • 1 tsk kanel

Sallad:

5 dl vitkål tunnstrimlad
4 st morötter finrivna
blodapelsin skalade och skivade
2 msk hackad persilja
2.5 prt bulgur kokt
salt

Sås:

1 dl yoghurt lätt
färsk mynta
0.5 tsk flingsalt smulat
0.25 st chilifrukt finhackad

Gör så här

1
Skiva blodpuddingen.

2
Slaka kålen genom att släppa ner strimlorna i kokande vatten. Koka upp och häll kålen i ett durkslag, spola kallt och låt droppa av. Blanda med morötter, apelsin, persilja och bulgur i en bunke. Salta.

3
Smaka av yoghurten med mynta, flingsalt och chili.

4
Stek blodpuddingen varm i stekpanna på medelvarm platta. Dofta på lite kanel. Dela skivorna i trekanter och servera med sallad och sås att klicka på salladen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 570, fett 18 g, kolhydrater 70 g, fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top