Du behöver
- 250 g frysta hallon
- 3 dl grädde
- 3 st äggulor
- 0.75 dl strösocker
Gör så här
1
Spara 8 bär till garneringen. Lägg resten av bären i en liten släpplättpanna och låt dem tina på svag värme. Rör om då och då. Passera bären genom finmaskig sil. Låt bärpurén svalna och ställ sedan att kallna i kylskåp.
2
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt, använd elvisp. Vänd samman äggsmet och vispad grädde försiktigt för hand. Blanda i bärpurén. Häll glasskrämen i en plastburk, täck och ställ i frysen cirka 1 1/2 timme. Rör om glassmassan 2–3 gånger under tiden. Fördela glassen i portionsformar, täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.
3
Ställ glassen i kylskåp cirka 10 minuter innan den ska serveras. Garnera med de sparade bären.
Tips! Den som vill förstärker den rosa färgen genom att blanda i några droppar röd hushållsfärg i glassmeten.