Gräddglass med hallon

Du behöver 250 g frysta hallon 3 dl grädde 3 st äggulor 0.75 dl strösocker Gör så här 1 Spara 8 bär till garneringen. Lägg...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g frysta hallon
  • 3 dl grädde
  • 3 st äggulor
  • 0.75 dl strösocker

Gör så här

1
Spara 8 bär till garneringen. Lägg resten av bären i en liten släpplättpanna och låt dem tina på svag värme. Rör om då och då. Passera bären genom finmaskig sil. Låt bärpurén svalna och ställ sedan att kallna i kylskåp.

2
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt, använd elvisp. Vänd samman äggsmet och vispad grädde försiktigt för hand. Blanda i bärpurén. Häll glasskrämen i en plastburk, täck och ställ i frysen cirka 1 1/2 timme. Rör om glassmassan 2–3 gånger under tiden. Fördela glassen i portionsformar, täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.

3
Ställ glassen i kylskåp cirka 10 minuter innan den ska serveras. Garnera med de sparade bären.


Kommentar:
Tips! Den som vill förstärker den rosa färgen genom att blanda i några droppar röd hushållsfärg i glassmeten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top