Grönsaksstinna köttbullar

Du behöver 150 g morot 150 g squash 1 st ägg 50 g bröd vitt utan kanter 50 g Parmesan 1 st vitlöksklyfta 250 g...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g morot
  • 150 g squash
  • 1 st ägg
  • 50 g bröd vitt utan kanter
  • 50 g Parmesan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g blandfärs
  • 1 tsk citronskal finrivet
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Till servering:

spagetti nykokt
1 st tomatsås se recept nedan
Parmesan
färska örter

Gör så här

1
Skala moroten och riv den och squashen på rivjärnets grova skär. Krama ur vätskan ur grönsakerna så noga du kan och lägg rivet i en bunke. Vispa ägget. Kör brödet till smulor i en matberedare. Finriv osten och vitlöksklyftan.

2
Blanda grönsaker, ägg, bröd, färs, ost, vitlök, rivet citronskal och kryddor noga i bunken.

3
Rulla smeten till bollar med fuktade händer. Stek köttbullarna runt om i olivoljan, i två omgångar i en stor panna, tills de får en fin stekyta.

4
Häll tomatsåsen över köttbullarna och låt dem puttra i såsen tills de är genomstekta (rör inte om i såsen om du kan låta bli, köttbullarna är lite ömtåliga eftersom de har en massa godsaker i sig och vill inte bli petade på för mycket).

5
Servera köttbullarna med nykokt spaghetti, toppa gärna med extra parmesan och lite hackade örter.


Kommentar:
Receptet kommer från Flexitarianens kokbok – mycket grönt, lite kött (Tukan förlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top