Paprikaaioli

Du behöver 1 dl grillad paprika på burk avrunnen 1 msk dijonsenap 1 st äggula 1.5 dl olivolja rödvinsvinäger eller citronsaft färskpressad salt tabasco paprikapulver...

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl grillad paprika på burk avrunnen
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st äggula
  • 1.5 dl olivolja
  • rödvinsvinäger eller
  • citronsaft färskpressad
  • salt
  • tabasco
  • paprikapulver rökt
  • 1 st vitlöksklyfta pressad

Gör så här

1
Lägg paprikan i en matberedare monterad med en kniv (eller använd stavmixer). Tillsätt senap och äggula och mixa ihop. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång.

2
Smaka av med vinäger, salt, tabasco, paprikapulver och vitlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top