Du behöver
- 2 dl kamutvete (alt matvete eller hel dinkel)
- 1 st paprika stor gul
- 1 st salladslök knippa
- 1 st rädisor knippa
- 0.5 st isbergssallad huvud
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- svartpeppar (fling)salt
- 2 st halloumiost à 200 g
Gör så här
1
1. Koka kamutvetet (eller matvetet) 10 minuter enligt anvisning på förpackningen. Skölj i en sil och låt rinna av.
2
2. Ansa och tärna paprikan, skiva salladslökarna, skiva rädisorna och riv salladen. Blanda med vetet. Skaka samman olja, vinäger, peppar och salt. Häll över salladen och blanda.
3
3. Skiva osten och grilla i panna eller på träkolsgrillen. Lägg på salladen och servera med bröd till.
Näringsvärde: Kcal 555, Fett 33 g, Kolhydrater 30 g, Fibrer 7g