Grillad halloumi med vårsallad

Du behöver 2 dl kamutvete (alt matvete eller hel dinkel) 1 st paprika stor gul 1 st salladslök knippa 1 st rädisor knippa 0.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl kamutvete (alt matvete eller hel dinkel)
  • 1 st paprika stor gul
  • 1 st salladslök knippa
  • 1 st rädisor knippa
  • 0.5 st isbergssallad huvud
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar (fling)salt
  • 2 st halloumiost à 200 g

Gör så här

1
1. Koka kamutvetet (eller matvetet) 10 minuter enligt anvisning på förpackningen. Skölj i en sil och låt rinna av.

2
2. Ansa och tärna paprikan, skiva salladslökarna, skiva rädisorna och riv salladen. Blanda med vetet. Skaka samman olja, vinäger, peppar och salt. Häll över salladen och blanda.

3
3. Skiva osten och grilla i panna eller på träkolsgrillen. Lägg på salladen och servera med bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 555, Fett 33 g, Kolhydrater 30 g, Fibrer 7g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top