Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl vatten (37 grader)
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 7 dl vetemjöl
- rosemarin eller torkad
- svarta oliver
- körsbärstomater
- fetaost
- flingsalt
- olivolja till plåten
Gör så här
1
Lös upp jästen i vattnet och blanda i olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
2
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samma till en deg.
3
Jäs under bakduk i ca 30 min.
4
Sätt på ugnen på 220 grader varmluft.
5
När jäsningen är klar så knåda den lite och bred ut den på oljat bakplåtspapper med lite flingsalt i botten.
6
Platta ut degen så den är ca 1-2 cm tjock och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
7
Sätt sedan fingrarna i degen så det blir hål och stoppa i oliver, fetaostkuber, tomater och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och rosemarin.
8
Baka brödet i mitten av ugnen tills det fått fin färg, ca 10-12 minuter.