Läsar-recept

Focaccia

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten (37 grader) 0.5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl rosemarin eller torkad...


0 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten (37 grader)
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl
  • rosemarin eller torkad
  • svarta oliver
  • körsbärstomater
  • fetaost
  • flingsalt
  • olivolja till plåten

Gör så här

1
Lös upp jästen i vattnet och blanda i olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

2
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samma till en deg.

3
Jäs under bakduk i ca 30 min.

4
Sätt på ugnen på 220 grader varmluft.

5
När jäsningen är klar så knåda den lite och bred ut den på oljat bakplåtspapper med lite flingsalt i botten.

6
Platta ut degen så den är ca 1-2 cm tjock och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

7
Sätt sedan fingrarna i degen så det blir hål och stoppa i oliver, fetaostkuber, tomater och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och rosemarin.

8
Baka brödet i mitten av ugnen tills det fått fin färg, ca 10-12 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top