Du behöver
- 600 g kycklingfil Kronfågel
- smör till stekning
- 250 g mangotärningar eller 1 mogen färsk mango
- 1 st pepparfrukt fint hackad röd
- 0.33 st purjolök grovt strimlad
- 1 st rödlök tunt klyftad
- 2 msk ingefära riven färsk
- 1 msk vinäger
- salt och peppar
Tillbehör:
ris bulgur
Gör så här
1
Bryn kycklingfiléerna runt om i smör och krydda dem väl. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och efterstek i 175°C i ca 20 minuter eller tills de är genomstekta. Fräs de lätt tinade mangotärningarna med pepparfrukt (utan kärnor och vita väggar), purjolök och ingefära. Smaka av med vinäger och kryddor. Fördela fräset över de stekta kycklingfiléerna och servera med något av tillbehören.
2
3
Smaklig måltid!