Mangokycklingfilé

Du behöver 600 g kycklingfil Kronfågel smör till stekning 250 g mangotärningar eller 1 mogen färsk mango 1 st pepparfrukt fint hackad röd 0.33 st...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfil Kronfågel
  • smör till stekning
  • 250 g mangotärningar eller 1 mogen färsk mango
  • 1 st pepparfrukt fint hackad röd
  • 0.33 st purjolök grovt strimlad
  • 1 st rödlök tunt klyftad
  • 2 msk ingefära riven färsk
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar

Tillbehör:

ris bulgur

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna runt om i smör och krydda dem väl. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och efterstek i 175°C i ca 20 minuter eller tills de är genomstekta. Fräs de lätt tinade mangotärningarna med pepparfrukt (utan kärnor och vita väggar), purjolök och ingefära. Smaka av med vinäger och kryddor. Fördela fräset över de stekta kycklingfiléerna och servera med något av tillbehören.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top