Glutenfria våfflor

Du behöver 25 g smör 3 st ägg 0.75 dl potatismjöl 1 tsk socker 1 krm salt smetana passionsfrukt, till tillbehör Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 25 g smör
  • 3 st ägg
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • smetana passionsfrukt, till tillbehör

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna till en smet och grädda i våffeljärn. Smeten sväller ganska mycket så häll inte i för mycket åt gången. Våfflorna är godast nygjorda, varma.

2
Servera med en klick smetana och passionsfrukt.


Kommentar:
Den som inte äter vetemjöl kan använda potatismjöl i smeten. Det här är en liten sats som ger cirka fyra våfflor, men den går bra att dubbla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top