Frasvåfflor med mjölkchoklad

Du behöver Kolasås: 1.5 dl grädde 1 dl strösocker 1 st smör klick salt 1 st frasvåfflor (se recept nedan) 60 g mjölkchoklad eller blockchoklad...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

Kolasås:

1.5 dl grädde
1 dl strösocker
1 st smör klick
salt
1 st frasvåfflor (se recept nedan)
60 g mjölkchoklad eller blockchoklad
1 msk vaniljsocker

Till servering:

vaniljglass
pekannötter

Gör så här

1
Börja med kolasåsen. Värm grädden i en kastrull, den ska inte koka. Smält strösockret i en annan kastrull. När det smält och börjar bli brunt ta det från värmen och rör försiktigt ned grädden. Rör till en jämn sås som får puttra i cirka 25 minuter till en seg

2
kolasås. Smaka av med en klick smör och en nypa salt.

3
Gör våffelsmeten. Hacka chokladen grovt. Blanda choklad och vaniljsocker i smeten. Grädda våfflor.

4
Servera våffelhjärtan med vaniljglass, kolasås och lätt krossade pekannötter.


Kommentar:
Chokladvåfflor, vaniljglass, kolasås och pekannötter – smakar som en ljuvlig dröm!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top