Du behöver
- 4 bitar kolja
- salt
- 1 kg potatis
- 25 g smör
- 1.5 dl matlagningsgrädde varm
- 3 dl parmesanost 75 g, finriven
- 2 st äggulor (till moset)
- 3 msk kapris
- 3 st sardellfiléer motlade, eller 1 msk sardellcréme
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- 2 st äggulor (till fisken)
- 1 msk sötstark senap
- 100 g blandade blad gröna.
- ärtskott
Gör så här
1
Torka fisken med hushållspapper och lägg den glest på bakplåtspapper i en ugnsform. Salta på fisken och ställ i kylen. Koka potatis i saltat vatten och pressa den. Rör till ett luftigt mos med en klick smör, varm matlagningsgrädde, parmesanost och äggulor. Smaka av med salt. Fördela moset i smorda ugnsformar.
2
Sätt ugnen på 125 grader.
3
Gör en salladsdressing genom att mortla hälften av kaprisen och blanda med sardellkräm, balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt.
4
Rör ihop äggula och senap och pensla på fisken. Tillaga i ugnen i cirka 25 minuter till en innertemperatur på 52 grader, använd termometer. Tiden beror på ugnen och fiskens tjocklek.
5
Ta ut den färdiga fisken och täck med folie. Höj ugnstemperaturen till 200 grader med grillvärme. Gratinera
6
potatismoset cirka 10 minuter tills det fått fin färg.
7
Blanda salladen med ärtskott och kaprisdressing precis före servering och strö på resten av kaprisen vid servering.
Välj MSC-märkt kolja så får du grönt ljus enligt Världsnaturfondens fiskguide.