Äggröra med rökt lax med pepparrot och vattenkrasse

Du behöver 4 st ägg 2 msk smör kallt 2 skiva surdegsbröd ljust 4 skiva lax rökt vattenkrasse pepparrot färskriven salt och svartpeppar Gör så...


2 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 msk smör kallt
  • 2 skiva surdegsbröd ljust
  • 4 skiva lax rökt
  • vattenkrasse
  • pepparrot färskriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Knäck äggen i en skål och bryt dem försiktigt med en gaffel.

2
2. Hetta upp en rymlig kastrull på medelvärme och lägg i 1 matsked smör tillsammans med äggen.?

3
3. Rör med en trägaffel eller spatel, vila ett par sekunder och rör igen. Sänk värmen eller dra kastrullen åt sidan. Upprepa. Det här rörandet – och avbrotten – får äggen att bilda små moln och skapa volym utan att vätska sig.?

4
4. När äggröran nästan stelnat vänder du ner resten av smöret, samtidigt som du tar kastrullen från värmen. Temperaturen sänks genom det kalla smöret och hindrar äggen från att bli överkokta. Den sista delen av tillagningen sker på tallriken, så äggröran kan få vara något underkokt.?

5
5. Strö över lite svartpeppar, smaka av med salt om du tycker det behövs (smöret är salt) och servera direkt med en skiva bröd, rökt lax och en enkel sallad på vattenkrasse. Riv lite färsk pepparrot över.


Kommentar:
Receptet kommer från boken “Alla hönsen hemma – och färska ägg i köket (Arena bokförlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top