Bookmakerburgare på levainbröd

Du behöver 500 g nötfärs salt nymalen svartpeppar smör till stekning 4 skiva levain dijonsenap ca 2 msk salladsblad körsbärstomater pepparrot en rejäl bit 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • salt nymalen svartpeppar
  • smör till stekning
  • 4 skiva levain
  • dijonsenap ca 2 msk
  • salladsblad
  • körsbärstomater
  • pepparrot en rejäl bit
  • 4 st äggulor

Gör så här

1
Dela köttet i fyra lika stora högar och forma fyra burgare, salta och peppra frikostigt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna cirka tre minuter på varje sida beroende på tjocklek,

2
Rosta brödet (om du vill), bred på dijonsenap, lägg på salladsblad och tomat. Skala och riv pepparroten, mycket ska det vara. Lägg burgarna på bröden, toppa med ett fågelbo av pepparrot på varje och lägg en äggula i varje bo. Avsluta med lite svartpeppar på toppen.


Kommentar:
Prova bookmaker på vardagsvis med färs i stället för oxfilé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top