Du behöver
- 4 st laxfilé portionsbitar
- salt peppar
- 1 st lime
- 1 st gurka eller 2 mindre gurkor
- 4 st tomater
- 1 st avokado
- 2.5 st salladslökar
- 1 st röd chili
- 1 st kruka koriander
- 1 msk flytande honung
- 1 msk äppelcidervinäger eller balsamvinäger
- 4 msk olivolja
- salt peppar
- limeklyfta
- bröd potatis
Gör så här
1
Krydda fisken med salt och peppar. Halstra den runtom i en het stekpanna cirka 5 minuter, dela limen och pressa saften över fisken.
2
Efterstek fisken på svag värme under lock cirka 5 minuter eller tills den är precis genomstekt. Ta pannan från värmen och låt fisken vila cirka 3 minuter.
3
Skär gurkan och tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avokadoköttet i små bitar. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Hacka koriandern.
4
Vispa ihop honung, vinäger, olivolja i en skål. Blanda i grönsakerna och chilin. Smaka av med salt och peppar. Blanda i koriandern.
5
Servera laxen med salsan och limeklyftorna. Bröd, kokt potatis, nudlar eller gryn smakar bra till.
Den här laxen serveras med rikligt med salsasallad. Den som vill kan plussa på extra kolhydrater som bröd, kokt potatis, gryn eller nudlar.