Läsar-recept

Kladdkakemuffins

Du behöver Muffinssmeten: 4 st ägg 6 dl socker 4 tsk vaniljsocker 2 krm salt 8 msk kakao 3 dl mjöl 200 g smält smör...


0 portioner

Du behöver

Muffinssmeten:

4 st ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smält smör
30 st folieformar

Fyllningen:

150 g smör
3 tsk vetemjöl
6 msk socker
6 tsk kakao
1.5 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
Vispa ägg och socker och blanda ner de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten i formarna, ca 1 msk per form. Ställ dem på en plåt och in i ugnen i 10-12 minuter.

4

5
Smällt smöret till fyllningen i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och låt koka ihop tills det tjocknat, ett par minuter. Låt svalna lite och häll sedan i formarna, fyll inte formarna ända upp utan lämna kvar så det blir en liten kant runt. Ställ dem sedan i frysen och låt stelna. Plocka fram strax innan servering och servera gärna med lite bär och vispad grädde,de smakar bäst lite halvtinade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top