Havskräftor med kryddsmör

Du behöver Fänkåls- och chilismör: 200 g smör rumstempererat 2 st fänkål i fina tärningar 1 st schalottenlök i fina tärningar 1 st vitlöksklyfta finriven...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Fänkåls- och chilismör:

200 g smör rumstempererat
2 st fänkål i fina tärningar
1 st schalottenlök i fina tärningar
1 st vitlöksklyfta finriven
1 tsk chiliflakes
1 msk fänkålsfrön
0.5 dl olivolja
salt

Havskräftor:

2 kg havskräfta burfångade
salt
rapsolja

Till servering:

aioli
bröd nybakat

Gör så här

1
Börja med kryddsmöret: Vispa smöret vitt och luftigt. Blanda ner fänkål, lök, vitlök, chiliflakes och fänkålsfrön i oljan. Rör ner kryddblandningen i smöret. Smaka av med salt.

2
Havskräftor: Dela kräftorna på längden. Strö lite salt på kräftorna cirka 15 minuter före grillning. Pensla med lite olja.

3
Grilla kräftorna på direkt värme. Lägg först köttsidan av kräftorna mot gallret för att få fast grillsmaken i kräftorna, grilla cirka 30 sekunder. Vänd och stryk på fänkåls- och chilismör. Låt grilla ytterligare någon minut tills smöret har smält. Servera kräftorna direkt med aioli och nybakat bröd.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken Alla älskar grillat! av Christian Hellberg (Nygren & Nygren).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top