Fisk- och skaldjursgryta

Du behöver 1 st schalottenlök finhackad 1 st vitlöksklyfta riven 0.5 msk olivolja 2 dl vitt vin 4 dl vatten 2 msk fiskfond 5 cm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 5 cm apelsinskal rivet med potatisskalaren
  • 1 krm saffran
  • 0.5 tsk örter franska kryddblandning
  • 0.5 tsk fänkålsfrö
  • 300 g fiskfilé tärnad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g räkor skalade

Tillbehör:

2 skiva rostat bröd
0.5 st vitlöksklyfta
crème fraîche att klicka över

Gör så här

1
Fräs löken i olja. Lägg löken i en kastrull och häll på vin, vatten, fiskfond, apelsinskal, saffran, franska örtkryddor och fänkålsfrö. Koka upp och sjud i cirka 5 minuter.

2
Lägg i fisken och sjud ytterligare cirka 4 minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkor precis före servering.

3
Gnid brödet med vitlök. Skär brödet i tärningar och strö över grytan. Toppa med creme fraiche.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Lill Skoglund i Bandhagen, Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top