Rödbetssoppa med ingefära

Du behöver rödbetor (finns i vakuumpack, skalade och färdiga) 1 st gul lök 2 st pressade vitlöksklyftor 3 st potatis kokta 1 msk ingefära finriven...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • rödbetor (finns i vakuumpack, skalade och färdiga)
  • 1 st gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 st potatis kokta
  • 1 msk ingefära finriven
  • 1 msk socker
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • vatten ca 1 liter
  • salt peppar
  • 0.5 st gurka hackad
  • 3.5 st mynta bladen
  • 1 dl turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
  • libabröd

Gör så här

1
Skär rödbetorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.

2
Fräs löken, vitlöken och inge­färan i oljan i en kastrull, cirka 3 minuter. Tillsätt rödbetor, potatis, socker och smulade buljongtärningar. Fräs under omrörning 1–2 minuter. Späd med cirka hälften av vattnet, koka upp och sjud soppan under lock cirka 10 minuter.

3
Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Späd den med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

4
Servera soppan varm eller kall. Rör i hackad gurka och hackad mynta precis inför serveringen. Servera med yoghurt och libabröd, gärna rostat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top