Läsar-recept

Banoffee pie

Du behöver Kexbotten: 400 g digestivekex 175 g smör Fyllning: 400 g mjölk sötad kondenserad alternativt karamelliserad 2 st banan 3 dl vispgrädde Garnering: 50...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

Kexbotten:

400 g digestivekex
175 g smör

Fyllning:

400 g mjölk sötad kondenserad alternativt karamelliserad
2 st banan
3 dl vispgrädde

Garnering:

50 g mörk choklad

Gör så här

1
Väljer ni kondenserad mjölk så börja med att koka den i ca 2,5 timmar i en kastrull med lock, det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten.

2

3
Kexbotten:

4
Sätt på ugnen på 175 grader.

5
Krossa kexen i en matberedare och blanda i det smälta smöret.

6
Tryck ut blandningen i en pajform med utdragbar botten. Kanten kan gå upp ca 2-3 cm.

7
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min och låt den sedan svalna.

8

9
Fyllningen:

10
När mjölken kokat klart så låt den svalna. Om konsistensen är för tjock kan man blanda i en msk grädde.

11
Vispa grädden fluffig.

12

13
Fyll pajskalet med den nykokta kolasåsen alternativt den karamelliserad mjölken och lägg på den skivade bananen. Bred över den vispade grädden och toppa med lite riven choklad. Klart!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top