Du behöver
- 600 g laxfilé skinn- och benfri
- 2 st äggvitor
- 1.5 msk currypasta röd
- salladslökar ca 6
- 1 st koriander hackad
- 1 tsk salt
- 1 st grönsallad eller krispsallad
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1/2–1 tsk wasabi
- 0.5 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
- 1 st burk sojabönor frysta och tinade
- rapsolja eller majsolja, neutral olja till stekning
- salt och peppar
Gör så här
1
Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare med ägg-vitor, currypasta och salt. Kör ihop till en tjock smet. Forma åtta biffar. Skiva löken tunt. Rör ner den med hälften av koriander i
2
smeten.
3
Bryt salladen i grova bitar.
4
Rör ihop creme fraiche med wasabi, skal och saft av lime, samt salt och peppar i en skål. Vänd ner sallad, bönor och resten av koriandern.
5
Stek biffarna i raps- eller majs-olja i cirka 2 minuter på varje sida tills de är nätt och jämnt klara. Servera med salladen.