Laxbiffar med röd curry

Du behöver 600 g laxfilé skinn- och benfri 2 st äggvitor 1.5 msk currypasta röd salladslökar ca 6 1 st koriander hackad 1 tsk salt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 2 st äggvitor
  • 1.5 msk currypasta röd
  • salladslökar ca 6
  • 1 st koriander hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 st grönsallad eller krispsallad
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2–1 tsk wasabi
  • 0.5 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
  • 1 st burk sojabönor frysta och tinade
  • rapsolja eller majsolja, neutral olja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare med ägg-vitor, currypasta och salt. Kör ihop till en tjock smet. Forma åtta biffar. Skiva löken tunt. Rör ner den med hälften av koriander i

2
smeten.

3
Bryt salladen i grova bitar.

4
Rör ihop creme fraiche med wasabi, skal och saft av lime, samt salt och peppar i en skål. Vänd ner sallad, bönor och resten av koriandern.

5
Stek biffarna i raps- eller majs-olja i cirka 2 minuter på varje sida tills de är nätt och jämnt klara. Servera med salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top