Kycklingsoppa

Du behöver 175 g kronfågel kycklinglårfilé tärnad olja till stekning 1 st gul lök 2 st morötter 100 g champinjoner 8 dl kycklingbuljong 3 dl...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 175 g kronfågel kycklinglårfilé tärnad
  • olja till stekning
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 100 g champinjoner
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • persilja Ca 12 g hackad
  • citronsaft från 1/2 citron
  • salt och peppar

Gör så här

1
Fräs den tärnade lårfilén med skivad gul lök, skivad morot och champinjoner i lite olja. Häll på buljongen och grädden och låt småputtra i ca 10 minuter. Blanda ner persilja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott rostat bröd.

2

3
Näringsvärde per portion Protein 14 g Fett 18 g Kolhydrater 10 g Energivärde 260 kcal

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top