Halstrad lax med varma primörer

Du behöver 600 g lax skinn- och benfri 600 g färskpotatis eller små potatisar 250 g grön sparris 300 g knippmorötter 4.5 st salladslökar eller...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lax skinn- och benfri
  • 600 g färskpotatis eller små potatisar
  • 250 g grön sparris
  • 300 g knippmorötter
  • 4.5 st salladslökar eller späda färsklökar
  • 1 tsk olja till halstring
  • 0.5 dl rapsolja kallpressad
  • 1 msk dijonsenap grovkornig, eller 1/2 msk ljus dijonsenap och 1/2 msk skånsk senap
  • citron det rivna skalet av 1
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • dillvippor

Gör så här

1
Skär laxen i kuber 3 x 3 centimeter.

2
Tvätta och dela potatisen, skär av den nedre träiga delen på sparrisen och skala och dela morötterna. Koka potatis och morötter mjuka i saltat vatten 12–15 minuter, koka med sparrisen den sista en och en halv minuten och löken den sista halvminuten.

3
Halstra laxkuberna i het panna med lite olja, runt om i 3 minuter, salta och peppra.

4
Häll bort vattnet från primörerna när de är färdiga. Vänd ihop med rapsolja, senap, citronskal, pressad citron, gräslök, salt och svartpeppar från kvarnen. Servera med laxen, garnera med dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top