Du behöver
- 600 g lax skinn- och benfri
- 600 g färskpotatis eller små potatisar
- 250 g grön sparris
- 300 g knippmorötter
- 4.5 st salladslökar eller späda färsklökar
- 1 tsk olja till halstring
- 0.5 dl rapsolja kallpressad
- 1 msk dijonsenap grovkornig, eller 1/2 msk ljus dijonsenap och 1/2 msk skånsk senap
- citron det rivna skalet av 1
- 2 msk pressad citron
- 2 msk hackad gräslök
- salt och nymalen svartpeppar
- dillvippor
Gör så här
1
Skär laxen i kuber 3 x 3 centimeter.
2
Tvätta och dela potatisen, skär av den nedre träiga delen på sparrisen och skala och dela morötterna. Koka potatis och morötter mjuka i saltat vatten 12–15 minuter, koka med sparrisen den sista en och en halv minuten och löken den sista halvminuten.
3
Halstra laxkuberna i het panna med lite olja, runt om i 3 minuter, salta och peppra.
4
Häll bort vattnet från primörerna när de är färdiga. Vänd ihop med rapsolja, senap, citronskal, pressad citron, gräslök, salt och svartpeppar från kvarnen. Servera med laxen, garnera med dill.