Ratatouille med chevre och chorizo

Du behöver 400 g körsbärstomater 4 st vitlöksklyftor 1 st rödlök 1 st aubergine liten 3 st paprika ej gröna 2 st citron 1 msk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g körsbärstomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st rödlök
  • 1 st aubergine liten
  • 3 st paprika ej gröna
  • 2 st citron
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1/2–1 st timjan kruka
  • salt och svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 dl oliver med kärna
  • 4 st chorizo

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.

2
Halvera tomaterna, finhacka vitlöken, skiva löken, ansa och tärna övriga grönsaker.

3
Svetta i kastrull vitlök och lök i lite olivolja några minuter, tillsätt aubergine och paprika och låt fräsa med tills de börjar mjukna. Tvätta under tiden citronerna och riv med lätt hand av zesten (bara det yttersta gula) av båda och pressa saften ur den ena. Tillsätt zest, citronsaft, socker, tomater och repade timjan­blad.

4
Smaka av med salt, pressad citron och nymalen svartpeppar.

5
Skär chevren i två tjocka skivor och dela dem så att du får fyra halvmånar. Överför ratatouillen till en ugnssäker form, lägg på

6
oliverna och placera osten överst.

7
Låt gå klart i översta delen av ugnen, cirka 10 minuter eller tills chèvren fått vacker färg.

8
Stek korven och servera med ratatouille och chevre.


Kommentar:
Receptet är från boken “Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag” (Norstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top