Du behöver
- 400 g fläskfilé
- 2 st thaichili hackad
- 4 st vitlök hackad
- 2 msk fisksås + 1 msk asiatisk
- 1 st kokosmjölk burk
- 1 msk ingefära riven
- 5 st schalottenlökar tunnskivade
- 1/2 –1 msk strösocker
- 4 prt risnudlar breda
- 2 st salladslökar strimlade
- koriander plockade blad
Gör så här
1
Skiva och strimla fläskfilén. Vänd ihop i en skål med chili, vitlök och 2 msk fisksås. Låt stå.
2
Värm kokosmjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med riven ingefära och 1 msk fisksås.
3
Hetta upp oljan i en wok eller en stekpanna. Woka fläsket tillsammans med schalottenlöken i cirka 4 minuter, strö över sockret och stek till fin färg. Är det trångt i pannan blir köttet kokt i stället, då är det bättre att steka det i omgångar.
4
Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela i fyra skålar, häll över den heta kokosmjölken och toppa med fläsk, salladslök, och koriander.