Chiliquinoa med lax i folie

Du behöver aluminiumfolie 0.5 dl pesto 1 st purjolök stor 4 st laxfilé portionsbitar, ca 120 g 1 st röd chilifrukt 4 prt quinoa vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • aluminiumfolie
  • 0.5 dl pesto
  • 1 st purjolök stor
  • 4 st laxfilé portionsbitar, ca 120 g
  • 1 st röd chilifrukt
  • 4 prt quinoa
  • vatten salt

Gör så här

1
Riv A4-stora foliebitar, smörj dem lätt med pesto. Längssnitta purjon, skölj noga mellan bladen och skiva halvcentimetertjockt tvärsöver. Spar en näve av den grövsta purjon, fördela resten mitt på foliebitarna. Lägg en laxbit på varje folieark, bred ett par teskedar pesto på och förslut folien tätt runt fisk och purjo.

2
Fräs sista purjon i sista peston i kastrull på medelvärme. Finskiva chilin, peta bort kärnor och låt ringarna fräsa med. Tillsätt vatten och salt efter quinoapaketets anvisning. Koka upp under lock.

3
Skölj quinoan noga i tät sil (annars smakar den beskt). Häll i den i det kryddade vattnet och koka efter paketets instruktion. Låt laxpaketen koka med ovanpå quinoan i kastrullen de sista åtta minuterna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 467, fett 24 g, kolhydrater 28 g och fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top