Paprikakyckling med salsa

Du behöver 4 prt matris långkornigt 8 st kycklingben 1 dl soja 0.5 dl rapsolja salt och svartpeppar paprikapulver 500 g tomater 300 g majs...

Tillagningstid: 4 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matris långkornigt
  • 8 st kycklingben
  • 1 dl soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • paprikapulver
  • 500 g tomater
  • 300 g majs
  • 3 st salladslökar
  • 3 msk tacosås medium
  • 200 g nachos

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

2
Torka av kycklingen med hushållspapper och pensla med soja och olja. Strö på salt, peppar och pudra kycklingen runtom med paprikakrydda och stek i en ugnsfast form i grader i cirka 20 minuter. Vänd kycklingbenen efter halva tiden.

3
Halvera tomaterna och gröp ur

4
kärnorna med en sked. Hacka tomaterna och lägg i en skål tillsammans med majs, hackad salladslök och tacosås.

5
Servera kycklingklubbor, ris och tomatsalsa med nachochips.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top