Ricottapasta med tomatsallad

Du behöver 400 g pasta t ex penne rigate 1 st ricotta (250 g) i bitar 1 dl parmesanost riven 0.5 dl mellangrädde 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta t ex penne rigate
  • 1 st ricotta (250 g) i bitar
  • 1 dl parmesanost riven
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • tomatsallad
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st svarta oliver urkärnade
  • 1 st basilika kruka färsk

Gör så här

1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Koka pastan. Häll av i durkslag och häll tillbaka.

2
Gör tomatsalladen under tiden. Halvera vitlöksklyftan och gnid den mot insidan av en serveringsskål. Halvera tomaterna. Häll av vätskan från oliverna. Hacka basilikan. Blanda allt med olivolja i skålen, salta och peppra. Rör om väl.

3
Rör i ricotta, parmesan, grädde och olja väl i pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera direkt med tomatsalladen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 533, Fett 23 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top