Du behöver
- 400 g pasta t ex penne rigate
- 1 st ricotta (250 g) i bitar
- 1 dl parmesanost riven
- 0.5 dl mellangrädde
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- tomatsallad
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 300 g cocktailtomater
- 1 st svarta oliver urkärnade
- 1 st basilika kruka färsk
Gör så här
1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Koka pastan. Häll av i durkslag och häll tillbaka.
2
Gör tomatsalladen under tiden. Halvera vitlöksklyftan och gnid den mot insidan av en serveringsskål. Halvera tomaterna. Häll av vätskan från oliverna. Hacka basilikan. Blanda allt med olivolja i skålen, salta och peppra. Rör om väl.
3
Rör i ricotta, parmesan, grädde och olja väl i pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera direkt med tomatsalladen.
Näringsvärde: Kcal 533, Fett 23 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 5 g