Bakkoula spenatsallad

Du behöver 450 g färsk spenat 3 msk olivolja 4 st vitlöksklyftor 0.5 tsk paprikapulver 0.5 tsk spiskummin malen 1 krm kajennpeppar 2.5 dl oliver...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 450 g färsk spenat
  • 3 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2.5 dl oliver hackade gröna och svarta
  • 1 dl koriander finhackad
  • 1 dl bladpersilja finhackad
  • salt

Till severing:

citron finns att köpa på burk i välsorterade butiker

Gör så här

1
Lägg spenaten i kallt vatten i 10 minuter, skölj den sedan väl och grovhacka den.

2
Hetta upp olja i en stekpanna, pressa ned vitlöken i stekpannan och tillsätt paprikapulver, spiskummin och kajennpeppar.

3
Tillsätt hackade oliver, koriander, persilja och spenat.

4
Lägg på locket och koka på medelvärme.

5
Rör om ofta för att undvika att det bränner fast.

6
Låt koka i 10–15 minuter eller tills all vätska har avdunstat. Smaka av med salt.

7
Servering: Serveras varm eller rumstempererad tillsammans med nybakat bröd. Toppa gärna med några skivor inlagd citron.


Kommentar:
Den här salladen är inte bara övergod, den är väldigt hälsosam också. Vill du ha lite mer ”sting”, eller ”harr” som vi säger i Marocko, så rekommenderar jag att blanda i lite harissa.

Receptet kommer från boken “I köket med Markiz (Nordstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top