Du behöver
- 450 g färsk spenat
- 3 msk olivolja
- 4 st vitlöksklyftor
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk spiskummin malen
- 1 krm kajennpeppar
- 2.5 dl oliver hackade gröna och svarta
- 1 dl koriander finhackad
- 1 dl bladpersilja finhackad
- salt
Till severing:
citron finns att köpa på burk i välsorterade butiker
Gör så här
1
Lägg spenaten i kallt vatten i 10 minuter, skölj den sedan väl och grovhacka den.
2
Hetta upp olja i en stekpanna, pressa ned vitlöken i stekpannan och tillsätt paprikapulver, spiskummin och kajennpeppar.
3
Tillsätt hackade oliver, koriander, persilja och spenat.
4
Lägg på locket och koka på medelvärme.
5
Rör om ofta för att undvika att det bränner fast.
6
Låt koka i 10–15 minuter eller tills all vätska har avdunstat. Smaka av med salt.
7
Servering: Serveras varm eller rumstempererad tillsammans med nybakat bröd. Toppa gärna med några skivor inlagd citron.
Den här salladen är inte bara övergod, den är väldigt hälsosam också. Vill du ha lite mer ”sting”, eller ”harr” som vi säger i Marocko, så rekommenderar jag att blanda i lite harissa.
Receptet kommer från boken “I köket med Markiz (Nordstedts).