Falska ripor

Du behöver 500 g kronfågel kycklinglårfilé salt och peppar 1 dl messmör 2.5 st enbär krossade 1 msk lingonsylt 1 st jägarbacon (120 g) Tillbehör:...

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 500 g kronfågel kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl messmör
  • 2.5 st enbär krossade
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 st jägarbacon (120 g)

Tillbehör:

ris
sallad

Gör så här

1
Putsa kycklinglårfiléerna, krydda dem med salt och peppar. Blanda messmör, enbär och lingon. Bred ut blandningen på insidan av filéerna och rulla ihop. Fäst en bit bacon runt om och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsfast smord form. Stek i 200 C i ca 35 min eller tills de är färdiga*. Servera kokt ris och en sallad till.

2

3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top